Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

Ανακοίνωση ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ για την καταστροφική πυρκαγιά στην Τ.Κ. Κορωνίδας

Κλιμάκιο της  Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας την Πέμπτη 10 Νοέμβρη, πραγματοποίησε περιοδεία στις πληγείσες από την μεγάλη πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών  περιοχές.
Συζήτησε  με κατοίκους της περιοχής, κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το πώς  θα επιβιώσουν  τα ζώα τους το χειμώνα, αφού οι βοσκότοποι κάηκαν και εξαρτώνται αποκλειστικά από ζωοτροφές, που αδυνατούν να προμηθευτούν λόγω της οικονομικής κατάστασης που......
βρίσκονται.
Η καταστροφική πυρκαγιά, από την οποία κινδύνεψαν σπίτια και η οποία έχει ήδη καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπων, ζωικό κεφάλαιο, αγροτική παραγωγή, αγροτικές υποδομές,  έχει εκτός από τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.
Αποτελεί έγκλημα σε βάρος τόσο των κατοίκων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όσο και για ολόκληρη τη Νάξο. Η κυβέρνηση και ο Δήμος έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιπυρική προστασία, σε επίπεδο πρόληψης, αντιμετώπισης, μέσων, εξοπλισμού, σχεδιασμού αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, κ.α.
Απόδειξη ότι αν δεν ήταν η βροχή η καταστροφή θα ήταν ανυπολόγιστη και θα έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις.
Καλούμε τους πληγέντες και όλους  τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας  να παλέψουμε όλοι μαζί για:
·         Άμεση καταγραφή των ζημιών
·         Άμεση αποζημίωση για τις ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο, καλλιέργειες, εξοπλισμό και υποδομές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών,  αφού καταστράφηκαν τα βοσκοτόπια.
·         Να ληφθούν άμεσα αντιπλημμυρικά μέτρα ειδικά για τις περιοχές που έχουν καεί.
·         Μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας.
·         Εξοπλισμό με όλα τα απαραίτητα μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και επάνδρωση του σώματος με μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.
·         Επάνδρωση της Δασικής υπηρεσίας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για περιπολίες και έλεγχο για πρόληψη πυρκαγιών.

·         Σχεδιασμό για αντιμετώπιση  έκτακτων καταστάσεων. 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :