Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2016

Σύρος: Εικόνες ντροπής και ταλαιπωρίας για το επίδομα ανεργίας – Επενέβη η αστυνομία στον ΟΑΕΔ( ΒΙΝΤΕΟ)

20120107_222137Eικόνες ντροπής επικράτησαν σήμερα στον ΟΑΕΔ Σύρου. Πλήθος κόσμου σχημάτισε ουρές έξω από το υποκατάστημα από τις 8 το πρωί προκειμένου να καταφέρει να εξυπηρετηθεί.
Οι περισσότεροι προέρχονται απο την Μύκονο, που ήρθαν στην Σύρο γιατί ο μοναδικός υπάλληλος του ΟΑΕΔ στο γειτονικό νησί δεν του..... ανανέωσαν την σύμβαση του με αποτέλεσμα κάθε Τρίτη πρωί Μυκονιάτες και αλλοδαποί να έρχονται σωρηδόν στην Σύρο. Βλέπεται στην Μύκονο όλα είναι »μέλι-γάλα» λες και δεν έχουν ανέργους!

Ανέργους;;; Ναι, οι άνθρωποι πήραν το πρωινό καράβι απο την Μύκονο, μαζί με τα παιδιά και τα σκυλιά τους προκειμένου να καταθέσουν τα χαρτιά τους για το πενιχρό επίδομα των 350 ευρώ.




Πλήρωσαν εισιτήρια, διατροφή και στο τέλος τους  ενημέρωσαν οτι θα πρέπει να μείνουν και μια ημέρα γιατί όπως δήλωσε η προϊσταμένη μεσω των αστυνομικών οι οποίοι χρειάστηκαν για να επιβάλλουν την τάξη, το σύστημα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει περισσότερους απο 60 ανέργους. Φανταστείτε σε τι κατάσταση και σε τι άγνοια ζούμε που ο αριστερός Πρωθυπουργός της χώρας »κοιμάται» τον ύπνο του δικαίου και έχε βάλει πλαφόν στους ανέργους.
Οργισμένοι δήλωσαν στο Cyclades24 ότι το Γραφείο της Μυκόνου που μέχρι πρότινος λειτουργούσε στη Μύκονο, πρόσφατα έκλεισε αναγκάζοντάς τους να βιώνουν τη σημερινή ταλαιπωρία. «Μας ενημέρωσαν οτι θα εξυπηρετηθούμε και θα επιστρέψουμε στην Μύκονο και μας ζητάτε να μείνουμε και μια μέρα; Ήρθαμε να πάρουμε 350 ευρώ και θα αφήσουμε τα 200 ευρώ εδώ; Ξεκινήσατε την δουλειά στις 10.00 και στις 11.30 σχολάσατε…»
Περιμένεις τη σειρά σου, είσαι μέρος της τεράστιας ουράς που οδηγεί στο γκισέ του ΟΑΕΔ. Μπορείς και να χαζεύεις τον ουρανό, άλλωστε στέκεσαι όρθιος, έξω από το κτίριο.
Άλλωστε όλοι έχουν τον ίδιο σκοπό: Να εξυπηρετηθούν και να εγγραφούν στα μητρώα και να συμπληρώσουν την τεράστια αλυσίδα ανέργων ή να λάβουν το… πλουσιοπάροχο επίδομα ανεργίας, που δε φτάνει ούτε για το ενοίκιο.
Αν δεν έχετε προσωπική εμπειρία από τον ΟΑΕΔ, μη νομίσετε ότι όλα αυτά έγιναν μόνο στο υποκατάστημα της Σύρου. Οι ίδιες ουρές επαναλαμβάνονται κάθε μήνα, σε διαφορετικό υποκατάστημα, σε ολη την χώρα. Το κράτος, βλέπετε, δε θεωρεί αυτές τις ουρές προσβλητικές, δεν πιστεύει ότι αποτελούν εικόνες ντροπής. Το κράτος έχει ξεπεράσει αυτά τα κόμπλεξ, δε νιώθει πουθενά υπεύθυνο για όλες αυτές τις στρατιές των ανέργων από τη μία, ενώ, από την άλλη, δε θα διστάσει να κάνει τον πολίτη του να αισθανθεί ανήμπορος και σκουπίδι αναμένοντας σε παρόμοιες σειρές, κερνώντας ολόκληρα κομμάτια ηθικής και προσωπικής καταρράκωσης.
Η σειρά μπροστά σου, που θυμίζει ανθρώπους προς εκτέλεση, προχώρησε δυο βήματα. Άντε, προχώρα, τι κοιτάς;
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :