Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016

Πετυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην “Ergo Marathon Expo 2016”

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην «ERGO MARATHON EXPO 2016» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2016 στο Κλειστό Γήπεδο Tae kwon Do στο Π. Φάληρο. Το περίπτερο της Περιφέρειας προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για τις αθλητικές διοργανώσεις στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Η συμμετοχή της ΠΝΑΙ στη συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στην.....
γενικότερη στόχευση για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά και την επέκταση της σεζόν με αφορμή τη διοργάνωση και διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών δρώμενων.
Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου,  αποτελεί βασική επιδίωξη η καθιέρωση της Περιφέρειας ως προορισμού μεγάλων αθλητικών event, γεγονός που θα συντελέσει αν μη τι άλλο στην αύξηση του εισερχόμενου Τουρισμού  και προφανώς στην επέκταση της χρονικής διάρκειας της σεζόν. «Τα νησιά μας φιλοξενούν  εξέχουσες αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον ενός ειδικού κοινού από όλο τον κόσμο. Έχει αποδειχθεί ότι ο Αθλητισμός μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τον τομέα του Τουρισμού και αυτή την προοπτική εργαζόμαστε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό».
Με αφορμή τη συμμετοχή στην έκθεση ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Ιωάννης Μαργαρίτης δήλωσε: «Χαίρομαι που για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην ERGO Marathon Expo, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση του αθλητισμού στην Ελλάδα. Μέσα από αυτή την έκθεση δόθηκε η ευκαιρία να προβληθούν τα δρομικά αθλήματα, που διεξάγονται στα νησιά μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να προωθηθεί ο αναπτυσσόμενος τομέας του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος, πιστεύω ότι, μπορεί να «ανοίξει» νέες προοπτικές ανάπτυξης καλύπτοντας τους επισκέπτες που επιζητούν, ενεργά ή ως θεατές, την εμπειρία της αθλητικής δραστηριότητας».
Σημειώνεται ότι μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας προβλήθηκαν οι σημαντικότεροι δρομικοί αγώνες που διοργανώνονται στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, το Kos City Run, το Serifos Sunset Race, το Andros Trail Race, ο Ομήριος Ημιμαραθώνιος Ίου, το Tinos Challenge, το Tinos Running Experience, το Syros Triathlon, το Syros Run, το Syros City Trail, ο Αγώνας δρόμου Υγείας Αντιπάρου και το Santorini Experience.
Από τη Διεύθυνση Τουρισμού
της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :