Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Ενημέρωση πληθυσμού, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

(θυελλωδών ανέμων/χιονόπτωσης- παγετού)
            Λόγω της επιδείνωσης του καιρού με βροχοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και χιονόπτωσης/χιονόστρωσης στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου μας, φαινόμενα που θα συνοδεύονται με θυελλώδεις ανέμους και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και με παγετό, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των παραπάνω καιρικών φαινομένων.
            Ειδικότερα:
-          Να ασφαλίζονται αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον.....
άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς (τέντες, γλάστρες κλπ.)
-          Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια αλλά και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων ή καταιγίδων.
-          Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά την διάρκεια του φαινομένου.
-          Να ασφαλίζουν παράθυρα και πόρτες του σπιτιού ή του χώρου εργασίας μας.
-          Σε περίπτωση χιονόπτωσης
-          οι οδηγοί των οχημάτων να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, (σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση), να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
-          Να μετακινούνται, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας κεντρικούς δρόμους.
-          Να αποφεύγονται γενικά άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των καιρικών φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, παγετός)

                                                                        Γραφείο Πολιτικής Προστασίας
                                                                        Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :