Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016

«Έκφραση απόψεων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου»

Σε απάντηση του από 02/12/16 ( αρ.πρ 3122.1/2046/16 ) εγγράφου σας σχετικά με τις απόψεις – προτάσεις που εκφράζετε  για την κυκλοφοριακή ρύθμιση της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου σας επισημαίνουμε ότι :
- Πάγια θέση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, εκφρασμένη πολλάκις κατά το παρελθόν, είναι η πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλις (και της χερσαίας ζώνης του λιμανιού) καθ’όλη την διάρκεια του  έτους . Μέτρο που θα τονώσει κατά πολύ την εμπορική κίνηση .
-     Οποιαδήποτε επέμβαση στην κυκλοφορία έξω από.....
τα οριζόμενα στην συγκοινωνιακή μελέτη (που παρεμπιπτόντως περιμένουμε ακόμα την ολοκλήρωσή της) θα επιφέρει τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πόλη.  
-     Σε αναμονή την εξαγγελθείσας μελέτης (master plan) για την χερσαία ζώνη του λιμανιού   που θα προτείνει ολοκληρωμένες και συμβατές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάθε επέμβαση θα δημιουργήσει και δεν θα λύσει προβλήματα.
-     Μόνη και οριστική λύση παραμένει η δημιουργία ΝΕΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ σε άλλο χώρο και η μετατροπή του υπάρχοντος σε μαρίνα τουριστικών σκαφών .
   Ως εκ τούτων διαφωνούμε με την πρότασή σας και
-      Προτείνουμε την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση και εφαρμογή της μελέτης της χερσαίας ζώνης που εκτός των άλλων θα νομιμοποιήσει και την ΠΑΡΑΝΟΜΗ επέκταση της δεκαετίας του 80 !!!!!! και ΟΛΩΝ των μετέπειτα έργων που έχει επιφέρει τεράστιο κόστος στους επαγγελματίες .
-     Προτείνουμε το Λιμενικό Ταμείο να προκηρύξει ΑΜΕΣΑ προμελέτη χωροθέτησης  νέου λιμανιού  

                      Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν.Γραμματέας

                   Στρατούρης Ευάγγελος                                                           Πολυκρέτης Ευστάθιος                          
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :