Τρίτη, Μαρτίου 07, 2017

«ΣΥΡΙΖΑ συνώνυμο της ανικανότητας. Η πολιτική εξαπάτηση με θύματα τους δικαιούχους σύνταξης συνεχίζεται»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

            «Από το Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν. 4438/2016 και δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, για την έκδοση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, δεν έχει εκδοθεί ούτε μια σύνταξη!

            Χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης παραμένουν όμηροι των ψεύτικων υποσχέσεων και....
της πρωτοφανούς απραξίας της Κυβέρνησης.

            Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είχε θέσει και έχει δεσμευτεί, οι 102.000 κύριες συντάξεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, θα πρέπει να εκδοθούν μέχρι και τον προσεχή Οκτώβριο.

            Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι σήμερα, θα έπρεπε - στους 4 μήνες που μεσολάβησαν - να έχουν ήδη εκδοθεί και απονεμηθεί περίπου 30.000 συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά τους. Αντ’ αυτού δεν έχει δοθεί ούτε μια σύνταξη!

            Υπενθυμίζεται, ότι, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, είχαμε ψηφίσει, αλλά και προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι προς διάθεση πόροι των 859.000.000 ευρώ να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που και τα δικαιούνται, αλλά και τα έχουν ανάγκη.

            Δυστυχώς, τα μέχρι σήμερα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εξαπάτηση σε βάρος των συνταξιούχων, ως αποτέλεσμα της ανικανότητας των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Εργασίας».







ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 4 ΜΗΝΕΣ
ΜΗΝΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΠΟΣΟ ΣΕ €
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ     2016
0
0
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ   2016
0
0
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ    2017
0
0
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017
0
0
ΣΥΝΟΛΟ
0
0


                                     
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΑΥΤΑ, ΤΩΡΑ, ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ? ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΛΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΒΡΟΥΤΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΚΛΠ, ΚΛΠ. ΟΧΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΕΟΙ ΑΣΧΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ ΜΗΔΕΝ.