Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

Η Γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου κατακτά το “Μεγάλο Μήλο”

Στο James Beard Foundation της Νέας Υόρκης, παρουσιάστηκε η Αιγαιακή Γαστρονομία και Διατροφή


Στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη,  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσίασε την Αιγαιακή Γαστρονομία και Διατροφή, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μαργαρίτη,  στο πλαίσιο της.....
εκδήλωσης  "Gifts From Greece".

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εκλεκτές γεύσεις, δημιουργίες  των σεφ Χρήστου Αθανασιάδη,
Αντιπροέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων, Παναγιώτη Διαμαντή, Ιωάννη Γαβαλά, Σταμάτη Μισομικέ, που προσφάτως κέρδισε τον τίτλο του European Young Chef 2016, και Γιώργου Στυλιανουδάκη, που  ως γνήσιοι πρεσβευτές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, δημιούργησαν πιάτα - έργα τέχνης,  που εντυπωσίασαν τους πάντες και εξέπληξαν πεπειραμένους ουρανίσκους του Μεγάλου Μήλου.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μέσω των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, η ελληνική γαστρονομία παρουσιάζεται  στο «Beard House» του James Beard Foundation.  Η εκδήλωση «Gifts from Greece» που είχε σκοπό την προβολή των γαστρονομικών θησαυρών  του Νοτίου Αιγαίου, έγινε παρουσία των  ελληνικών προξενικών αρχών, σημαντικών εκπροσώπων των αμερικανικών ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Joural, η VOGUE  Αμερικής , η Vogue Βραζιλίας, Αμερικανών δημοσιογράφων γαστρονομίας και ταξιδιού, ειδικών γαστρονομίας και lifestyle, και ηγετικών στελεχών του James Beard Foundation.

To «James Beard Foundation», με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις επιδραστικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής.  Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα «James Beard Awards», την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.

Με αφορμή την παρουσίαση της γαστρονομίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στη Νέα Υόρκη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μαργαρίτης δήλωσε: “ Η γαστρονομία των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων κατακτά τώρα και την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον των Αμερικανών να επισκεφθούν τη χώρα μας και τα νησιά μας, διαρκώς αυξάνεται. Τα προϊόντα και οι γεύσεις των νησιών  μας, εντυπωσιάζουν τους πάντες και αποδεικνύουν σε κάθε αφορμή ότι το Νότιο Αιγαίο επάξια υπηρετεί το θεσμό της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης. Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή”. 






Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :