Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017

Σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης “Μελέτη και αποκατάσταση περιβάλλοντος από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές”

Μια πολυμελής επιστημονική ομάδα, πλήρως καταρτισμένη, με επικεφαλής την Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκη Ευελπίδου, πρόκειται να επισκεφτεί τη Νάξο, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με ακρωνύμιο LANDCARE.
Πρόκειται για επιστήμονες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο του......
Santiago de Compostela στην Ισπανία, το Πανεπιστήμιο της Pisa στην Ιταλία, το Πανεπιστήμιο της Lisbon στην Πορτογαλία και το Πανεπιστήμιο της Teheran στο Ιράν, οι οποίοι από τις 20 μέχρι τις 31 Μαρτίου θα συζητήσουν και θα προτείνουν λύσεις σε θέματα αποκατάστασης περιβαλλοντικών προβλημάτων, εστιάζοντας σε πιέσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υδάτινα οικοσυστήματα, στην παράκτια διάβρωση, στην υποβάθμιση των εδαφών και στις πυρκαγιές. Ταυτόχρονα, θα εκπαιδεύσουν επιλεγμένους φοιτητές από τα παραπάνω ιδρύματα μέσω εντατικής εκπαίδευσης, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας θα λάβει χώρα στο ύπαιθρο. Μερικές από τις θέσεις που θα επισκεφτούν είναι: τα Σμυριδορυχεία, ο Βιολογικός Καθαρισμός, τα λατομεία Μαρμάρων, ο ΧΥΤΑ, η Αλυκή του αεροδρομίου, η παράκτια περιοχή του Αγίου Γεωργίου, οι λίμνες του Αγίου Προκοπίου και Γλυφάδας, η παραλία Χαβάη στην οποία παρακολουθείται και καταμετράται συστηματικά η διάβρωση, η περιοχή των Εγγαρών και η περιοχή του Αμμίτη, το φράγμα της Φανερωμένης, η περιοχή του Κινίδαρου και η περιοχή της Κωμιακής.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της Καθηγήτριας Νίκης Ευελπίδου για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, με τη συνεργασία του κ. Κοντόπουλου Ιωάννη, διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Νάξου, θα εκπαιδεύσουν μαθητές γυμνασίου σε θέματα περιβάλλοντος, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :