Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017

Με επιτυχία τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης Ναξίων ζωγράφων

Τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης Ναξίων ζωγράφων, που οργανώνει η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.),  πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα 27/3/17 στον Πολιτιστικό χώρο «ΚΑΜΙΝΙ», του Δήμου Γαλατσίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος Γεώργιος, Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. Ναξιακών Πολιτιστικών Συλλόγων, Νάξιοι επιστήμονες, εκπρόσωποι του τύπου, της καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής του νησιού μας και μεγάλος αριθμός ατόμων. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους, για την......
πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να οργανώσει την έκθεση ζωγραφικής, προβάλλοντας το καλλιτεχνικό δυναμικό της Νάξου και συνεχάρησαν τα μέλη του Δ.Σ. για την εκδήλωση και την επιλογή του χώρου. Στην έναρξη της εκδήλωσης εψάλει Αγιασμός από τον Πατέρα Χρήστο Λογαρά. Ακολούθως,  η Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας, κα Ζιούλη Ευανθία, προλόγισε την εκδήλωση. Ανέφερε ότι η Ο.ΝΑ.Σ. φιλοδοξεί να προβάλλει το έργο Ναξίων ζωγράφων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, ώστε να επικοινωνήσουν με το φιλότεχνο κοινό. Απώτερος στόχος είναι ο κάθε παρατηρητής να εντυπωσιαστεί από την υψηλή ποιότητα των έργων, να γίνει δέκτης των μηνυμάτων που εκπέμπουν και να βρει στοιχεία ταύτισης με αυτά. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Τσελέντης Χρήστος, Πρόεδρος της ο/ε των Πολιτιστικών της Ο.ΝΑ.Σ. ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό της έκθεσης.
Οι δεκαέξι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι:
Βύζη Ελένη (Δαμαριώνας), Δρυμαλίτου-Παγωνίδου Αναστασία (Δανακός), Επταημέρου Ματίνα (Κόρωνος), Καρούση Μαρίνα (Κορωνίδα-Μέση), Καρποντίνης Γιώργος (Κυνήδαρος), Κοτζαλά Μαρία (Σαγκρί), Κωνσταντινίδης Δημήτρης (Κορωνίδα), Μαγγιώρου Μαρίνα (Κόρωνος), Μάκαρη Ρένα (Γαλανάδο), Νικολάκης Θοδωρής (Απόλλωνας), Ουζούνογλου Κωνσταντίνα (Σαγκρί), Παπαϊωάννου Μαριάντα (Σκαδό), Πρίντεζη Μαγδαληνή (Χώρα), Ρουφάνη Μαρία (Κορωνίδα), Σκόπου-Ρουφάνη Δέσποινα (Κορωνίδα), Χάλκου-Γεωργαράκου Ειρήνη (Απείρανθος).

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τα έργα τους, καθώς και όλο το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση. Επιπροσθέτως, το Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Γαλατσίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δωρεάν παραχώρηση του πολιτιστικού χώρου.   Στο πλαίσιο των μελλοντικών δράσεων της Ομοσπονδίας, το Δ.Σ. ευελπιστεί να οργανώσει, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, μια αντίστοιχη εκδήλωση στο νησί μας, τη Νάξο, η οποία διαθέτει τεράστιο έμψυχο δυναμικό σε όλους τους τομείς της τέχνης, αναμφισβήτητα και στη ζωγραφική, εφόσον είναι σύμφωνοι και οι καλλιτέχνες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο Πρόεδρος                                                                                                 Η Γ. Γραμματέας   

            Μάρκος Μαργαρίτης                                                                              Ευανθία Ζιούλη
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :