Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2017

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για τη μείωση του αριθμού εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Νάξου
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τη μεγάλη μας έκπληξη, τον προβληματισμό και τη δυσαρέσκειά μας μετά την ανακοίνωση της απόφασής σας, τη σχετική με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων σε υψηλόβαθμες σχολές, κυρίως στις μεγάλες πόλεις.
Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο χώρος της παιδείας στις μέρες μας και συγκεκριμένα αυτά που για το Υπουργείο Παιδείας αποτελούν κριτήρια για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, όπως ο αριθμός των μελών Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού και προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής εργαστηρίων σε ορισμένα τμήματα όπως.....
Ιατρικής, Βιολογίας, Μηχανικών. Όμως θεωρούμε ταυτόχρονα την απόφαση αυτή άδικη, αφού λήφθηκε λίγο καιρό πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις και λίγες μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις αυτές. Ως συνέπεια αυτής της απόφασή σας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι η αδυναμία δήλωσης των υποψηφίων 5ου μαθήματος, που θα έδινε τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ένα ακόμη πεδίο. Επίσης, η συγκεκριμένη απόφαση σας τη συγκεκριμένη στιγμή πλήττει την ευαίσθητη ψυχολογία του υποψηφίου, εντείνοντας του το άγχος ανατρέποντάς του ταυτόχρονα τον προγραμματισμό και τους στόχους του. Νιώθει «ξεκρέμαστος», ανασφαλής και εγκλωβισμένος.

Ταυτόχρονα, ως γονείς, αναρωτιόμαστε για τη χρονική στιγμή της λήψης αυτής της απόφασης. Θα την κατανοούσαμε αν λάμβανε χώρα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, που θα έδινε στον υποψήφιο τη δυνατότητα «ελιγμού», επιλογής δηλαδή, 5ου μαθήματος και φυσικά τη δυνατότητα να θέσει στόχους και να προγραμματίσει τη μελέτη του. Αναρωτιόμαστε κατά πόσο είναι δίκαιο για τους υποψηφίους αυτής της σχολικής χρονιάς να παίρνονται αποφάσεις βαρύτητας στερώντας τους τη δυνατότητα επιλογής επιπλέον μαθημάτων.

Με την παρούσα επιστολή σας παρακαλούμε να κατανοήσετε την αναστάτωση και απογοήτευση που έχει προκληθεί στους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων, που ζητούν την στήριξη και μέριμνα της Πολιτείας στον πρώτο μεγάλο αγώνα τους για επαγγελματική αποκατάσταση και να ανακαλέσετε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕ.Λ. Νάξου


Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στους: Δ/νση Δ/μιας Εκπαίδευσης, Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων - Μαθητών Ελλάδας και στους βουλευτές Κυκλάδων κ.Νικόλαο Μανιό, κ.Ιωάννη Βρούτση, κ.Αντώνιο Συρίγο, κ.Νικόλαο Συρμαλένιο



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΤΕ. ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ.