Τρίτη, Μαρτίου 21, 2017

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καταδικάζει τη θανάτωση των χελωνών

Διευκρινίσεις για τα κρούσματα νεκρών θαλασσίων χελωνών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καταδικάζει κάθε ενέργεια θανάτωσης των προστατευόμενων θαλάσσιων χελωνών. Ωστόσο, με αφορμή τα σχόλια και δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο μετά το δελτίο που εξέδωσε το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, σας ενημερώνουμε ότι.....
καμία αρμόδια αρχή δεν έχει διαπιστώσει τις συνθήκες θανάτωσης των θαλάσσιων χελωνών και κανείς δεν γνωρίζει τις αιτίες, τον χρόνο και τον τόπο που προκλήθηκαν οι θάνατοι αυτοί.
Είναι σαφές ότι η προέλευση κάποιου πτώματος που εκβράστηκε στην ακτή δεν είναι κατ΄ανάγκη κοινή με το σημείο όπου βρέθηκε. Ένα πτώμα ζώου προφανώς παρασύρεται από θαλάσσια ρεύματα και τον κυματισμό, συνεπώς μπορεί να εκβραστεί σε οποιαδήποτε περιοχή.
Επίσης, θα πρέπει να τονισθεί ότι στη θάλασσα του Αιγαίου δραστηριοποιούνται αλιείς από όλη την παράκτια Ελλάδα και όχι αποκλειστικά από τη Νάξο, η οποία άλλωστε διαθέτει τον μικρότερο αλιευτικό στόλο, οπότε είναι άδικο και άστοχο να στοχοποιούμε και να ενοχοποιούμε οποιονδήποτε!

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στηρίζει κάθε προσπάθεια των αρμόδιων αρχών να βρεθούν οι υπαίτιοι, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου, όμως δεν μπορεί να δεχθεί την αυθαίρετη συκοφάντηση μιας ολόκληρης κοινωνίας, από ανακριβείς πληροφορίες και ατεκμηρίωτα στοιχεία που πιθανόν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :