Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017

ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες φωνάζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων συμπαρίσταται από την πρώτη στιγμή στη Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες μέσω εκπροσώπου της και τάσσεται υπέρμαχος στην Επιτροπή Αγώνα. Φυσικά είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενάντια στην καύση που παράγει διοξείδιο του άνθρακα.
ΑΛΛΑ, η «πράσινη» ανάπτυξη επελαύνει με τη βία για να παραδώσει στο πολυεθνικό κεφάλαιο ότι έχει απομείνει από τη γη, το νερό, τον αέρα και την κοινωνική ζωή της υπαίθρου.
Από τα γεγονότα, που σχετίζονται με την εγκατάσταση των..... ανεμογεννητριών, προκύπτει ότι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος των κερδοσκοπικών εταιριών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι' αυτούς νομοθεσίας, για δήθεν προστασία του περιβάλλοντος.

Το όριο ζωής των ανεμογεννητριών δεν ξεπερνά τα 20-25 χρόνια. Έτσι, αυτό που θα κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές, θα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο παλιοσιδηρικών και βουνά φορτωμένα με χιλιάδες τόνους μπετόν και χιλιάδες μέτρα υπόγειων και υπέργειων καλωδιώσεων !

Ο αγώνας κατά της ΑΠΕ μας αφορά όλους, ΓΙΑΤΙ τις καταστροφικές συνέπειες θα τις υποστούμε όλοι.



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :