Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2017

O Μ. Κοντοπίδης κατέκτησε το “4ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ -HEAVEN’S CAFÉ 2016-2017”

       Ολοκληρώθηκε χθες το “4ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ –HEAVENS CAFÉ” της περιόδου 2016 -2017 που βρήκε θριαμβευτές στην μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος τον Μανώλη Κοντοπίδη ενώ στη νεοϊδρυθείσα διοργάνωση του κυπέλου «Dionysos Cup” τον Γιώργο Κυριακίδη.  Οι απονομές και η τελετή λήξης θα γίνουν την επόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 21:00 το βράδυ στο «Heavens Café» σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις που δεν πρέπει να χάσει κανείς ιδιαίτερα οι λάτρες του παιχνιδιού.
   Για άλλη μια φορά φέτος είχαμε νέο ρεκόρ συμμετοχών με 68 παίκτες που ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη. Η ίδια η διοργάνωση αποτελούσε ένα μαραθώνιο αφού.....
χρειάστηκαν  πολλά παιχνίδια. Όλοι όμως, επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά τέτοια,  που έκανε το έργο της Οργανωτικής επιτροπής πιο εύκολο κυρίως με εποπτικό χαρακτήρα.
     Για να φτάσεις στον τελικό  και να κατακτήσεις το τρόπαιο εκτός από τύχη και ταλέντο πρέπει να έχεις και άστρο.  Πρέπει μέσα σου να παραμείνει αναμμένη η φλόγα της πίστης που σε κάνει να νιώθεις πως ότι και να συμβεί με όποιον αντίπαλο κι αν παίξεις, όσους αγώνες κι αν χρειαστεί να δώσεις στο τέλος εσύ θα είσαι ο νικητής.  Αυτός ο κανόνας επιβεβαιώθηκε εις διπλούν στο φετινό Πανναξιακό πρωτάθλημα τάβλι.           Ας δούμε όμως πως εξελίχθηκε η τελευταία φάση των τελικών αυτής της ιδιαίτερης διοργάνωσης η οποία  κάθε χρόνο σημειώνει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεί  πλέον θεσμό. Ειδικότερα  φέτος ταυτίστηκε με την επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων λειτουργίας του “Heavens Café”  .
Μεγάλος τελικός Πρωταθλήματος

     Στον χθεσινό λοιπόν  3ο αγώνα του μεγάλου τελικού ο Μανώλης Κοντοπίδης "ψέκασε" τον Αλέκο Φουρνιστάκη με το δηλητήριο της νίκης και έφτασε στις 2-1 νίκες (6-7, 7-3, 7-4) κατακτώντας πανάξια το 4ο Πανναξιακό πρωτάθλημα τάβλι "HEAVENS CAFE" 2016-2017.
Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία ενός μεγάλου τελικού: σασπένς, ανατροπές, λάθη, εντάσεις, στιγμές που κρατούσαν τα μάτια όσων παρακολουθούσαν καρφωμένα στις κινήσεις των παικτών, επιλογές που έκοβαν την ανάσα και πολλές καρδιακές αρρυθμίες όταν τα ζάρια αποφάσιζαν να παίξουν το δικό τους παιχνίδι
Η ψυχολογική πίεση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των δυο μονομάχων κατά την διάρκεια της χθεσινής μάχης. Το άστρο που οδηγούσε τον Κοντοπίδη δεν τον εγκατέλειψε και τελικά κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής. 
Τελικός κυπέλλου «Dionysus  Cup»
    Στον τελικό του Dionysus cup ο Γιώργος Κυριακίδης έκανε το 2-0 απέναντι στον Δημήτρη Κλουβάτο ( 7-1, 7-6) και κατέκτησε την 1η θέση στην συγκεκριμένη διοργάνωση σημειώνοντας 4-0 νίκες σε επίσημα παιχνίδια στο φετινή διοργάνωση κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.
  Ένας τίτλος που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η εξιλέωση για τον Κυριακίδη, η προσωπική του απάντηση στην παρατεταμένη ατυχία που τον καταδίωκε στις προηγούμενες διοργανώσεις επί σειρά ετών.  Το χρέος που έπρεπε να του ξεπληρώσει η μοίρα για τα αμέτρητα παιχνίδια που έχασε στη ζαριά, για τις συνεχόμενες άδικες ήττες με 7-6, για την ιώβεια υπομονή του, την άψογη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα που επέδειξε όταν η γκαντεμιά δοκίμαζε τις αντοχές του 

    Την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 21:00 λοιπόν στην εκδήλωση των απονομών όλοι οι φίλοι του παιχνιδιού θα γιορτάσουν μαζί αποδεικνύοντας ότι «το παιχνίδι μας ενώνει» αφού παίκτες από διαφορετικές περιοχές από 20-80 ετών , γυναίκες και άντρες από διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες αναμετρήθηκαν με επιτυχία.
Εν κατακλείδι το τάβλι είναι μέρος της Ελληνικής κουλτούρας, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, τόσο αυθεντικό που κυριαρχεί  χρόνια και χρόνια  παρ’ όλη την έκρηξη της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών  απρόσωπων παιχνιδιών της αποξένωσης και διαμόρφωσης αναμφίβολων ηθών και συμπεριφορών .
   Το τάβλι συμβολίζει το παιχνίδι, την ίδια τη ζωή που δεν ξέρεις αν θα φέρει ντόρτια ή εξάρες. Δεν ξέρεις πόσο θα σου στοιχίσει το λάθος. Δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η μοίρα και γι΄αυτό θα πρέπει να προσπαθείς και να ελπίζεις.  Σου υπαγορεύει πως θα πρέπει ν αλλάξεις τακτική αν ο αντίπαλος ελίσσεται ή το ζάρι αυθαδιάζει. Σε μαθαίνει πως άλλες φορές πρέπει να τολμάς κι άλλες να πορεύεσαι μ΄αυτά που έχεις. Τέλος σε μαθαίνει πως η ήττα είναι η άλλη όψη της νίκης και οι δύο είναι μέρος της ύπαρξης και της κοινωνικότητας  μας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες  σε όλους τους παίκτες, την οργανωτική επιτροπή  και του χορηγούς:
 ΧΟΡΗΓΟΙ
«ΑΠΟΘΗΚΗ”
all day cafe bar
"ΟΛΑ Ελληνικά" club
“A
BSOLUT CONCEPT”(Γιώργος Μιχαήλ)
“BOOZE BAR”
Γιάννης Βιντζηλαίος (Ρακί-κρασί)
“PASSENGERS TOURS”
“THE RUM BAR” 
"F
RAGILE BAR"
«ΡANTEBOY»
"Yasouvlaki" (Μιχάλης Κάβουρας)
co.ki.ba. (Κατσώνης-Καπετανάκης)
Καβουρας-Μπιρικος Γιάννης (κρασί-ρακι)





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :