Κυριακή, Μαρτίου 26, 2017

Το τετράποδό σας ξεκουράζεται ενώ εσείς ψωνίζετε: Parking σκύλων και στην Πάρο!


Η ωραία και χρήσιμη ιδέα του συστήματος αναμονής σκύλων (parking), είναι μια συνήθης πρακτική στο εξωτερικό η οποία απαντάται και σε πόλεις της Ελλάδας. Όταν την είδαμε να εφαρμόζεται και στην Πάρο, ομολογουμένως ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα!
Έξω από κατάστημα της Παροικίας, τοποθετήθηκε ειδικός στύλος προσωρινού δεσίματος σκύλων, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες των...... συμπαθητικών τετραπόδων να έχουν άνετη πρόσβαση στο κατάστημα και να κάνουν αμέριμνοι τις αγορές τους, χωρίς να προβληματίζονται για το που θα αφήσουν το σκυλάκι τους. Πρόκειται για μια ιδέα πρωτοποριακή, πολύ χρήσιμη και απλή στην εφαρμογή της.

Μα πάνω απ΄όλα όμως πρόκειται για δείγμα κοινωνικού εκσυγχρονισμού, ευαισθησίας, ζωοφιλίας και πολιτισμού που αξίζει αναφοράς και μίμησης και από άλλες επιχειρήσεις του νησιού. Ευχόμαστε να την ακολουθήσουν και άλλα καταστήματα ως στάση ευαισθητοποίησης και υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι σε ζωόφιλους και ζώα.

Τα περιστατικά κακοποίησης ή παραμέλησης ζώων, που συναντάμε πολλές φορές σε μικρές τοπικές κοινωνίες και τα οποία πρέπει να στηλιτεύονται και να τιμωρούνται, βρίσκονται στον αντίποδα τέτοιων πράξεων πολιτισμένης αγωγής και στάσης απέναντι στους καλύτερους και πιο πιστούς φίλους του ανθρώπου. Μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι η κοινωνία αλλάζει προς το καλύτερο.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :