Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017

"Phantasma" στον Πύργο Μπαζαίου

Έπειτα από την επιτυχημένη συνεύρεση επτά διεθνών καλλιτεχνών το περασμένο καλοκαίρι στον Πύργο Μπαζαίου, μια νέα καλλιτεχνική κολεκτίβα συγκεντρώνεται εφέτος με πρόσωπα από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Καλλιτέχνες που εμφορούνται από διάθεση συλλογική και επιθυμία να εμπνευστούν από την ενέργεια και την πνευματικότητα που....
αναδύει ο χώρος και το νησί μας.
Οι καλλιτέχνες: Ειρήνη Γκόνου και Γιώργος Παπαφίγγος από την Ελλάδα, η Miyuki Kido από το Κιότο της Ιαπωνίας, ο Collin Mura-smith από τη Νέα Υόρκη, η Manuela Zervudachi  από το Παρίσι, ταξιδεύουν στη Νάξο, φιλοξενούνται στον Πύργο Μπαζαίου, όπου επεξεργάζονται και αποδίδουν, ο καθένας με τρόπο προσωπικό (ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις) την ιδέα του φαντάσματος, της ψευδαίσθησης, του ανοίκειου, του φαντασιακού, διαμορφώνοντας με τα έργα τους ένα σύμπαν που ξεγλιστράει από το ρεαλισμό και τη καθημερινή πραγματικότητα.
Όμως ακόμα και το κυνήγι των φαντασμάτων χρειάζεται τον εξοπλισμό του, πόσο μάλλον η διοργάνωση μιας  έκθεσης και μάλιστα δημιουργικής, που επιχειρεί να αναψηλαφήσει τον κόσμο της φαντασμαγορίας και της αλληγορίας με υλικά και μέσα που συλλέγει επι τόπου.
Όλο αυτό το δημιουργικό εγχείρημα δεν θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικό χωρίς την γενναιοδωρία των χορηγών. Της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, της Blue Star Ferries, του Οργανισμού ΝΕΟΝ που υποστηρίζει τη σύγχρονη τέχνη.
Την πολύτιμη προσφορά των υποστηρικτών. Του Κουτελιέρης Μάρκετ, του Motonaxos, του Κίτρου Βαλληνδρά, του Katsonis Marine Boats, του Θεόφιλου Γρηγορόπουλου, που διευκολύνουν τη διαβίωση των καλλιτεχνών στη Νάξο και τους προσφέρουν τα απαραίτητα μέσα για να δημιουργήσουν.
Αποφασιστική και η συνεισφορά των χορηγών επικοινωνίας, χάρη στους οποίους το γεγονός κυκλοφορεί, καινωνείται ακόμα και μ’ εκείνους που δεν έχουν τη τύχη να βρίσκονται στο νησί, να έχουν άμεση επαφή. Ευχαριστούμε τους: Μεσόγειος στο Κόκκινο, Aegean Voice, Culture Now.gr, Cyclades Voice, Naxos Times, Naxos press, My Naxos, Deluxe, AAF.
Μαζί ευχαριστούμε φίλους και εθελοντές κι όλους όσοι θα υποστηρίξουν αργότερα τη φιλοξενία των υπόλοιπων καλλιτεχνών του Φεστιβάλ Νάξου. Είναι όλη αυτή η συλλογιική συμμετοχή που κάνει το Φεστιβάλ αντιπροσωπευτικό του ονόματος της προέλευσης του, αντάξιο της φιλόξενης παράδοσης  του τόπου του.
Τέλος ευχαριστείες στη σημερινή Δημοτική Αρχή που κατάφερε να καλύψει βασικές ανάγκες υποδομής  του πύργου Μπαζαίου, που εκκρεμούσαν επί δεκαεπτά χρόνια.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί  το “Phantasma” στον Πύργο Μπαζαίου, στα εγκαίνια το Σάββατο 3 Ιουνίου, ώρα 20:00.

Ο Επιμελητής της έκθεσης
Μάριος Βαζαίος

Διάρκεια έκθεσης
Από 4 Ιουνίου – 28 Σεπτεμβρίου 2017
Καθημερινά: 10.00-17.00
T, 2285031402
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :