Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.ΝΑ.Σ. σας ενημερώνουμε για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει και συμμετέχει η Ομοσπονδία, το καλοκαίρι του 2017. Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στις εκδηλώσεις μας.

05/7/17  Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) και ο κόμβος Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας (ΕΠΙ.νοώ – ΕΜΠ), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οργανώνουν επιστημονικημερίδα με θέμα:
Καινοτομία και βιώσιμη επιχειρηματικότητα: Μοχλός ανάπτυξης και......
μετασχηματισμού των νησιωτικών περιοχών
Η εκδήλωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΕΠΙ.νοώ, Βλαχάβα 6 – 8 στο Μοναστηράκι, ώρα 19:30

13/7/17 Η Ο.ΝΑ.Σ. στον εσπερινό –την παραμονή της γιορτής του Αγ. Νικοδήμου- συμμετέχει με αρτοκλασία και εκπροσώπηση στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικοδήμου στο Γαλάτσι (παρεκλήσσιο της Αγίας Γλυκερίας) και Αγ.Βαρβάρας Πατησίων. Ακολούθως, σε συνεργασία με το Δ. Γαλατσίου  διοργανώνεται  μουσική βραδιά με τον Βαγγέλη και την Αγγελική Κονιτοπούλου, στο θεατράκι του Άλσους Βεΐκου. Η Ομοσπονδία φιλοδοξεί η εκδήλωση να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ως θεσμός.
15/7/17  17ο Πανναξιακό συνέδριο Ο.ΝΑ.Σ. με θέμα: «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο Δήμο Νάξου και Μ.Κ, ώρες διεξαγωγής συνεδρίου: 18:00- 21:00 μ.μ.
28,29/7/17 Διημερίδα του ΝΟΒΕ με θέμα: «Ιατρικές ημέρες Νάξου 2017» στην οποία συμμετέχει η Ο.ΝΑ.Σ. με τον Πρόεδρο κ. Μαργαρίτη, προκειμένου να τοποθετηθεί για τη θέση της Ομοσπονδίας στα  προβλήματα των κατοίκων της Νάξου, που αφορούν την υγεία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην αίθουσα «Ιάκωβος  Καμπανέλλης».

7/8/17 Έκθεση ζωγραφικής Ναξίων καλλιτεχνών από Δευτέρα 7/8/17 έως Παρασκευή 11/8/2017, στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας- Νάξου, ώρες λειτουργίας:  19:00- 22:30
16/8/17 Επιστημονική ημερίδα του Συλλόγου Δαμαριωνιτών, «Ενεργειακή αξιοποιήση οργανικών αποβλήτων για παραγωγή βιοαερίου». Συμμετέχει η Ο.ΝΑ.Σ. με εισήγηση του Προέδρου κ. Μαργαρίτη. Πολιτιστικός χώρος «Ανδρονίκειο»,  ώρα 20:00.

20/8/17 Μουσική βραδιά στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού κέντρου «Ανδρονίκειο»  στο χωριό Δαμαριώνα, ώρα 20:30
Λόγος- Μέλος-Κίνηση: Ναξιώτικη Παράδοση και Βίωση
Βασική επιδίωξη είναι να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο "περνάει" ο στίχος, η μελωδία, ο χορός, δηλαδή η  μουσική κληρονομιά του νησιού μας, από τη μια γενιά στην άλλη, ενώνοντας ανθρώπους και εποχές.
Συμμετέχουν καλλιτέχνες, από τις παλαιότερες γενιές στις νεότερες, που παρουσιάζουν και αναδεικνύουν, με τον δικό τους τρόπο, παραδοσιακές δημιουργίες.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται από χορευτικά στιγμιότυπα, στα οποία συμμετέχουν βιωματικοί χορευτές και χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων. 
Ανάμεσα στις ενότητες υπάρχουν αφηγηματικά κείμενα τα οποία αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα της παραδοσιακής μουσικής έκφρασης.

22/8/17 Παρουσίαση του νέου τόμου της επιστημονικής επετηρίδας των «Ναξιακών» στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην αίθουσα «Ιάκωβος  Καμπανέλλης», ώρες παρουσίασης: 19:00- 21:00


Το Δ.Σ.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :