Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017

Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Θεωρώ απαράδεκτο και ανεξήγητο να τίθεται θέμα για την έδρα της υπό ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ούτως ή άλλως έχει εκφράσει τη θέση της διά της Συγκλήτου από το 2007.

Ο αρμόδιος υπουργός παιδείας θα πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Θέλω να σημειώσω και να...
τονίσω δύο παραμέτρους.

Η Σύρος είναι ταυτισμένη ιστορικά με την ανάπτυξη της παιδείας στην Ελλάδα και ο ορισμός της έδρας της νέας Πολυτεχνικής Σχολής στο νησί, αποτελεί και στοιχείο αναγνώρισης της συμβολής της Σύρου, στην ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού στο νεότερο Ελληνικό κράτος.

Κάθε πανεπιστήμιο απευθύνεται στο σύνολο των νέων από όλη την Ελλάδα.
Είναι σαφές ότι η γεωγραφική θέση της Σύρου είναι ιδανική από πλευράς πρόσβασης και αποστάσεων στο χώρο του Αιγαίου και επομένως η εγκατάσταση της έδρας στη Σύρο είναι πλεονέκτημα.

Εύχομαι και ελπίζω ότι ο υπουργός παιδείας θα αναθεωρήσει τον σχεδιασμό του και στην περίπτωση που δεν το κάνει, όλοι οι Κυκλαδίτες κυβερνητικοί βουλευτές να καταψηφίσουν τη σχετική τροπολογία.

Με τον τρόπο αυτό θα δείξουν ότι συμπαρίστανται στην κοινή θέση όλων των φορέων του νησιού.

Προφανώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την σκοπιμότητα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για αλλαγή της έδρας της Πολυτεχνικής σχολής Αιγαίου. Σίγουρα όμως γνωρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί μόνον με μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Η χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία μιας τέτοιας απόφασης από τον Υπουργό Παιδείας, σε αντίθεση με τη βούληση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας, ουσιαστικά χαράζει αρνητικά την πορεία του νησιού για το μέλλον.

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :