Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2017

Παρουσίαση του βιβλίου Nasso (Νάξος) του Franco Rampazzo

Παρουσίαση βιβλίου για τη Νάξο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 το βράδυ σε αίθουσα του εντυπωσιακά ανακαινισμένου πολυωρόφου κτιρίου της Μονής της Αγίας Ούρσουλας στο Κάστρο της Χώρας Νάξου. Το βιβλίο, μυθιστόρημα, με τίτλο Nasso (δηλ. Νάξος) συνέγραψε ο Ιταλός κ. Franco Rampazzo.
Πρόκειται (ως προς το περιεχόμενο του έργου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση-πρόσκληση για την εκδήλωση) ¨για μια ιστορία αγάπης, μουσικής και μιας φιλίας όχι εύκολης¨ που είχε διαδραματιστεί στη Νάξο το 1944, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την ιστορία αυτή του παππού του ανέλαβε να ιχνηλατήσει ο εγγονός του.....
Ιταλός Libero, ο οποίος και βρήκε τα στοιχεία που αναζητούσε σε κάποια μικρή Πανεπιστημιούπολη της Πενσυλβανίας και έλυσε το μυστήριο της ιστορίας αυτής. Πρόκειται για ένα συνδυασμό παρελθόντος και νεώτερων χρόνων. Το βιβλίο εκδόθηκε στα ιταλικά, αλλά έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά (από τη Μαρία Οικονομίδου) και κυκλοφορεί με τον τίτλο ¨Νάξος¨.
Στην εκδήλωση, την παρουσίαση του περιεχομένου του βιβλίου  έκανε ο συγγραφέας και ο κ. Antonio Cortese. Ακολούθησε διάλογος με το πολυπληθές ακροατήριο.
(Σημ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκε κέρασμα στην όμορφη καφετέρια ¨1739¨ που υπάρχει στην ταράτσα του κτιρίου της Μονής με μια υπέροχη θέα προς μεγάλο τμήμα της πόλης και του νησιού).


Κείμενο-φωτογραφίες: Γιάννης Λογαράς










Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :