Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2017

Κέρδισε τις καρδιές του κόσμου σε Κεφαλονιά και Λευκάδα ο Άγγελος Ανδρεάτος και η «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ»

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκίνησε στις 12/8/2017 από τον αύλειο χώρο του Ξενία στο Αργοστόλι με τη Νέα Γενιά Κανταδόρων της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για να συνεχίσει στο ανοιχτό θέατρο του Δήμου Λευκάδας στις 13/8/2017 με το κοινό να ανταποκρίνεται στη νέα αυτή προσπάθεια που στοχεύει να.....
ξυπνήσει θύμισες στους παλαιότερους και να ξανασυστήσει τη μουσική κληρονομιά του Ιονίου, στο κοινό που ακούει το καλό ελληνικό ερωτικό τραγούδι, παντρεύοντας το παλιό με το νέο.

Στην Κεφαλονιά, η συναυλία ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλονιάς κου Άγγελου Κωνσταντάκη και της Προέδρου της Ε.Ε.Ε. κας Ελένης Κονοφάου, οι οποίοι αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους τίμησαν τον διακεκριμένο στιχουργό Σαράντη Αλιβιζάτο, που κατάγεται από την Κεφαλονιά, για το σπουδαίο και σημαντικό έργο του στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας. Τα αναμνηστικά δώρα Τιμής Ένεκεν δόθηκαν στη μητέρα και την αδελφή του στιχουργού κα Γκόλφω και κα Ελευθερία Αλιβιζάτου, οι οποίες παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση με χειρόγραφη επιστολή του ίδιου του Σαράντη Αλιβιζάτου.

Η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. κλείνοντας, αφιέρωσε την α΄ επίσημη παρουσίαση του νέου παραδοσιακού σχήματος, στην επέτειο της 12ης Αυγούστου του 1953 με την ευχή, ποτέ να μην ξαναζήσει η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος το μένος του εγκέλαδου, καθώς επίσης και στο νησί των Κυθήρων που δοκιμάστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα από την πύρινη λαίλαπα.

Η συναυλία σε Κεφαλονιά και Λευκάδα, ξεκίνησε με την «Καντάδα στο μπαλκόνι της» σε ένα μουσικό ταξίδι που κράτησε δύο ώρες. Στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε ακούστηκαν:

Παραδοσιακές καντάδες και τραγούδια των Επτανήσων, όπως «Παπόρο», «Καράβι», «Μενεξέδες και ζουμπούλια», «Μία μόνη ποθώ» κ.α. πέντε από τις δέκα νέες καντάδες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στη  νέα δισκογραφική πρόταση με τον ομότιτλο τίτλο της συναυλίας «Καντάδα στο μπαλκόνι της», «Θα σου διαβάζω θάλασσα», «Νυχτερινή μου αστραπή», «Άσε την τύχη» κ.α.σε στίχους Σαράντη Αλιβιζάτου, μουσική - ερμηνεία Άγγελου Ανδρεάτου και ενορχήστρωση Λάμπρου Ανυφαντή, γνωστά τραγούδια που έχουν τραγουδήσει καταξιωμένοι ερμηνευτές σε στίχους Σαράντη Αλιβιζάτου όπως «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», «Το Σημάδι», «Σ’ αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη» κ.α. και γνωστές επιτυχίες από σπουδαίους επτανήσιους καλλιτέχνες και ποιητές όπως«Κύθηρα», «Κέρκυρα, Κέρκυρα», «Ξανθός Απρίλης» κ.α.

Αναμνηστικά δώρα δόθηκαν στους συμμετέχοντες της Νέας Γενιάς Κανταδόρωναπό τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ κο Άγγελο Κωντσταντάκη και τηνεκπρόσωπο Κεφαλονιάς στο Δ.Σ. της  Ε.Ε.Ε. κα Αντζελίνα Αρκούδη.

Στη Λευκάδα, η συναυλία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να χαρούν τα πεφταστέρια κάτω από τους ήχους της συναυλίας, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρθηκε στοφουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. κα Ελένη Κονοφάου, η οποία αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποστήριξη του Δήμου στη νέα προσπάθεια της Ε.Ε.Ε. αφιέρωσε την εκδήλωση στα Κύθηρα και τα νησιά του Ιονίου που δοκιμάστηκαν βάναυσα το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις μανιασμένες φλόγες.

Αναμνηστικά δώρα δόθηκαν από τον Δήμαρχο Λευκάδας κο Κωνσταντίνο Δρακονταειδή και τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Ε.Ε.Ε. κο Ευάγγελο Γιαννουλάτο, ως ένδειξη φιλίας και αδελφοσύνης.

Η βραδιά έκλεισε με τη Νέα Γενιά Κανταδόρωνη οποία απαρτίζεται στην πλειονότητά της από επτανήσιους καλλιτέχνες:

Διονύση Πομόνη (κιθάρα), Σπύρο Κωστή (ακορντεόν), Ματούλα Φιοράτου(μαντολίνο), Κώστα Πανταζάτο (μαντολίνο), Λάμπρο Ανυφαντή (μαντολίνο),Δώρα Γιαγιά (ερμηνεία), Μαρίζα Σακελλαρίου (ερμηνεία) και Άγγελο Ανδρεάτο (ερμηνεία), να τραγουδά «Απόψε την κιθάρα μου» μαζί με το κοινό σε μια διοργάνωση που επιμελήθηκε ο Σωτήρης Καραμπέτσος.

 


Άγγελος Ανδρεάτος, Αντζελίνα Αρκούδη, Σπύρος Κωστής

Νέα Γενιά Κανταδόρων

Μαριλίζα Σακελλαρίου, Δώρα Γιαγιά, Άγγελος Ανδρεάτος,
Ελένη Κονοφάου, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, Ευάγγελος Γιαννουλάτος

Σωτήρης Καραμπέτσος, Άγγελος Ανδρεάτος, Διονύσης Πομόνης, Ματούλα Φιοράτου,Σπύρος Κωστής,
Μαριλίζα Σακελλαρίου, Κώστας Πανταζάτος, Δώρα Γιαγιά, Ελένη Κονοφάου, Ευάγγελος Γιαννουλάτος


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :