Σάββατο, Σεπτεμβρίου 02, 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2017, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του. 
Την Τετάρτη6Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ Τ’ ΑΗΔΟΝΙ σε σενάριο του μεγάλου μας Νάξιου συγγραφέα και σκηνοθεσία του ίδιου και του αδελφού του....
Γιώργου Καμπανέλλη.
Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1968 και πρωταγωνιστούν: Μάνος Κατράκης, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Γιώργος Καμπανέλλης, Γιώργος Δάνης, Γιώργος Τζώρτζης, Βαγγέλης Καζάν, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Θόδωρος Κατσαδράμης, Νάσος Κεδράκας, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Κατσούλης, Μαρία Ζαφειράκη, Μάκης Λειβάδης, Κωνσταντίνος Παππάς, Κώστας Στύλιαρης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Αναστασία Πανταζοπούλου, Μάκης Λειβαδάς, Ελένη Κριτή, Γιώργος Καλατζής, Γιάννης Αλεξανδρίδης.
                                   
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο είναι μια σπονδυλωτή κομεντί με τρεις ιστορίες που αναφέρονται στη γερμανική, ιταλική και αγγλική κατοχή.
Η πρώτη, με τίτλο "Το ρολόι", είναι μια κωμική ιστορία που διαδραματίζεται στη Σύρο το 1943. Η δεύτερη, με τίτλο "Ο Μυστικός γάμος", είναι μια μελαγχολική ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται στην Κύπρο, το 1957 και η τρίτη ιστορία, "Οι Αντίπαλοι", είναι σουρεαλιστική και διαδραματίζεται στην Πάτρα, την εποχή της γερμανικής κατοχής.
Η ταινία κέρδισε τα βραβεία: σεναρίου καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους και  σεναρίου από την Ένωση Κινηματογραφικών Κριτικών Αθήνας και 3 ειδικές μνείες β’ ανδρικών ρόλων, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :