Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι δραστηριότητες του εντατικού σχολείου με τίτλο «Γεωπεριβάλλοντα Τεταρτογενούς – Αρχαιογεωμορφολογία»

Με μεγάλη επιτυχία, ενθουσιασμό και πολλές προοπτικές, ξεκίνησαν την Δευτέρα 28 Αυγούστου στο κτίριο της πρώην σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο, της Χώρας Νάξου οι δραστηριότητες του εντατικού σχολείου με τίτλο «Γεωπεριβάλλοντα Τεταρτογενούς – Αρχαιογεωμορφολογία», το οποίο εστιάζει κυρίως στις περιβαλλοντικές μεταβολές που έλαβαν χώρα τα τελευταία 10.000 χρόνια, αλλά και σε.....
θέματα Αρχαιο-Γεωμορφολογίας.
Με την παρουσία τους τίμησαν την έναρξη των μαθημάτων ο κ. Δημήτρης Λιανός, Αντιδήμαρχος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και ο κ. Μιχάλης Μαρούλης, Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, οι οποίοι απεύθυναν θερμό χαιρετισμό στους συμμετέχοντες.
Επικεφαλής της δράσης αυτής είναι η Αν. Καθηγήτρια Νίκη Ευελπίδου, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία από το 2016 μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει τρία Ευρωπαϊκά εντατικά σχολεία. Κατά τη διάρκεια του φετινού Εντατικού Σχολείου λαμβάνουν χώρα μαθήματα στην τάξη και στο ύπαιθρο, εργαστηριακές ασκήσεις και πειράματα. Οι εκπαιδευόμενοι είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Τυνησία, την Ισπανία, την Ερυθραία και την Ιαπωνία.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το University of Aix-Marseille -AMU της Γαλλίας και το University of Trieste -UNITS της Ιταλίας, ενώ αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, όπως και στις προηγούμενες, είναι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Μπορείτε να ακολουθείτε τις δραστηριότητες του εντατικού σχολείου στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/QuaternaryArchaeoGeomorphology/, ενώ πρόσθετες πληροφορίες για το σύνολο της δράσης του McAgenda θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://mcagenda.geol.uoa.gr/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :