Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017

Διασκέδαση μέχρι πρωίας και ενθουσιασμός από τις θεατρικές ομάδες του Αιγαίου για τη Συνάντηση της Πάρου!


To ξενοδοχείο Porto Paros, στο οποίο έχουν καταλύσει θεατρικές ομάδες από κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους που συμμετέχουν στη δεκαήμερη 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου, μια όμορφη βραδιά αιγαιοπελαγίτικης γευσιγνωσίας και χορού προς τιμή των φιλοξενούμενων θιάσων.
Τοπικά παραδοσιακά εδέσματα των....
νησιών, ποτό, ζωντανή μουσική και πολύς χορός ήταν τα συστατικά αυτής της μοναδικής βραδιάς διασκέδασης που ενθουσίασε τους πολυπληθείς συντελεστές της αιγαιοπελαγίτικης ερασιτεχνικής υποκριτικής τέχνης, οι οποίοι έζησαν όλες αυτές τις ημέρες στην Πάρο μια ανεπανάληπτη, κατά δήλωσή τους, εμπειρία. Μια εμπειρία άρτιας διοργάνωσης, θερμής φιλοξενίας και στήριξης από το θεατρόφιλο κοινό του νησιού που «απογείωσε» την απόδοσή τους στο θεατρικό σανίδι και προέβαλε με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους στους συναδέλφους τους από τα νησιά.

Πράγματι, το κοινό της Πάρου «αγκάλιασε» με θέρμη την προσπάθεια των ηθοποιών και συντελεστών των παραστάσεων και αυτή ήταν ίσως, η μεγαλύτερη επιτυχία της 29ης Συνάντησης και η σπάνια μαγεία της που τόσο έντονα βίωσαν οι φιλοξενούμενοι θίασοι.


Το psts.gr, βρέθηκε στη βραδιά γλεντιού που προσέφερε το Porto Paros η οποία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και συνομίλησε με ηθοποιούς και άλλους συντελεστές των παραστάσεων από τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, οι οποίοι δήλωσαν απερίφραστα την απόλυτη ικανοποίησή τους για την θεατρική εμπειρία τους στο νησί της Πάρου. «Ήταν μια από τις καλύτερες Συναντήσεις που έχουμε ζήσει από ενάρξεως του θεσμού» μας είπαν, μιλώντας με τα κολακευτικότερα λόγια για το νησί και τις άριστες συνθήκες που προσέφερε στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ αν και το φιλοξένησε για πρώτη φορά!

Μια από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν η εκτέλεση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα της Νάουσας Πάρου το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που πήρε μια καλή «γεύση» από τη ζωντανή παριανή μουσικοχορευτική παράδοση η οποία αποτελεί ένα από τα πιο ατόφια και αναλλοίωτα στοιχεία της πολιτισμικής φυσιογνωμίας του νησιού.

Νωρίτερα τώρα, το Σάββατο, δύο παραστάσεις δόθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Στην Αίθουσα του Νηρέα στη Νάουσα, παρουσιάστηκε το ντοκουμέντο – μαρτυρία «Αυτή η νύχτα μένει» από την ΔΕΠΠΑ Μυκόνου και στην Παροικία στην Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ. δόθηκε η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Μ. Ρέππα & Θ. Παπαθανασίου από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδάμυλων.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

ΠΟΣΑ ΚΟΣΤΙΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ, ΔΗΛ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΩΤΕΡΟ.