Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017

Ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης για τους πρόσφυγες με το ΣΦ ΑΕΚ Νάξου

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ αναγνωρίζοντας την ύπαρξή της στις αναπαλλοτρίωτες Αξίες της προσφυγιάς και της ομάδας νοηματοδοτεί τη δράση της με εκδηλώσεις που τροφοδοτούν πολιτιστικές συγκινήσεις και ....
ορίζοντες σκέψης. Πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός δεν είναι το αναγώγιμο υπόλειμμα μιας ουτοπίας, αλλά άκρως απαραίτητη λυτρωτική ανάγκη για τον χειμαζόμενο άνθρωπο.
Συνεχίζοντας τη δράση μας στην ελληνική περιφέρεια, συνεργαστήκαμε με τον ΣΦ ΑΕΚ Νάξου που απαρτίζεται από συνειδητές και μάχιμες φυσιογνωμίες μιας περιοχής, η οποία σημειολογικά συμπυκνώνει τη σύζευξη πολλών στοιχείων της ελληνικής κουλτούρας.
Γι αυτό λοιπόν, διοργανώνουμε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 7.30 μμ, πολιτιστική εκδήλωση με θέμα "Η προσφυγιά των Ελλήνων της Ανατολής στη Νάξο ως ελευθερόφρων κατάφαση ζωής", στην αίθουσα του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Θα μιλήσουν ο κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης - Σαραντηνός, δικηγόρος, πολιτικός επιστήμων, ιστορικός ερευνητής και ο κ. Στράτος Ι. Φουτάκογλου, δικηγόρος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Ρένα Φύτρου. Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Στέλιος Βασιλειάδης, μέλος της θρυλικής ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1968.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :