Παρασκευή, Μαρτίου 09, 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Πτυχιακές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 6 Μαρτίου 2018 οι Πτυχιακές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης και Ιάκωβος ο Ναυπλιώτης» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.
Οι δύο τελειόφοιτοι της....
Σχολής ο κ. Νικόλαος Καράλλης και κ. Νικολία Κατσαρά, προσήλθαν ενώπιον της  Εξεταστικής Επιτροπής η οποία αποτελούνταν από τους α) Αιδεσ. Πρωτ. π. Νεκτάριο Αλεξόπουλο, Εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου β) Κωνσταντίνο Παπαχριστοδούλου, Καθηγητή του Εθνικού Ωδείου και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Αγίας Παρασκευής, β) Ιωάννη Τσούνη, Καθηγητή του Ελληνικού Ωδείου και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Φιλοθέης και γ) Στυλιανό Κοντακιώτη, Καθηγητή του Πειραϊκού Συνδέσμου και Πρωτοψάλτη του Πανίερου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, παρουσία δε του Διευθυντού της Σχολής κ. Ιωάννου Κόντε και του υπεύθυνου Καθηγητού των εξετασθέντων κ. Δημητρίου Παπάνη. Οι υποψήφιοι αφού εξετάσθηκαν στο Θεωρητικό και το Πρακτικό μέρος της Βυζαντινής Μουσικής έλαβαν το πτυχίο τους με τον βαθμό Άριστα παμψηφεί. Στις εξετάσεις που ηταν ανοικτές για το κοινό παρόντες ήταν μαθητές της Σχολής καθώς και φιλόμουσοι κάτοικοι της Νάξου.
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας λειτουργεί από το έτος 2007 και σκοπό έχει την μετάδοση της Βυζαντινής μουσικής μας Παράδοσης καθώς και την στελέχωση των ιερών Αναλογίων των Ναών του νησιού μας.

Εκ της Σχολής




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :